husblog

Derfor skal du vælge trægulve

Skal du have lagt nyt gulv i din bolig, er der i dag mange forskellige muligheder at vælge mellem. Der er dog en klar favorit blandt danskerne, når det kommer til gulve i de private hjem. ‘

Trægulve har været danskernes foretrukne gulvtype gennem de seneste mange år. Der er derfor også sket en stor udvikling på markedet for at fremstille trægulve af bedre kvalitet og flere forskellige varianter. Det giver dig mulighed for at kunne få præcis det trægulv, som du er på jagt efter. 

Hvilket trægulv skal du vælge?

Der er i dag mange forskellige træsorter og varianter at vælge imellem, når det kommer til trægulve. Du gør derfor dig selv en tjeneste ved at overveje, hvilken stil du er til og hvad budgettet tillader at få lagt gulv for. Der er store prisforskelle alt efter, hvilken træsort og design du vælger at trægulvet skal have. Her kan du starte med at forholde dig til om du ønsker et lyst eller mørkt trægulv. Ved at vælge et tema som passer til husets charme og den indretning du kører derhjemme, kan du få det hele til at gå op i en højere enhed. 

Er du i tvivl om, hvilket trægulv du skal vælge, kan vi anbefale dig at læse om dine forskellige muligheder hos husblog.dk

Sådan vedligeholder du dit trægulv

Trægulve har generelt en lang levetid, hvorfor det også er det mest populære valg blandt danskerne. I dag kan du enten vælge trægulve som klikgulve eller som træbrædder. Her er træbrædder klart at foretrække, da de holder i mange år frem og er solidt. Der vil naturligvis komme slid som ridser og mærker på med årene. Her kan du med en professionel gulvafslibning få dit trægulv til at se ud som var det nyt igen. Hvis du vælger klikgulv, skal de beskadiget træplader bare udskiftes med nye, da de ikke kan holde til at blive slebet. Det er derfor oftest en prisbillig løsning, da man kun opererer i det område, som du ønsker udbedre.