lysskilte

Skal lysskilte hænge i hovedhøjde og foran/bag ruder?

Skal lysskilte hænge i hovedhøjde og foran/bag ruder?

Kender du de der reklamer og tegnefilm, hvor en tørstig person er ved at dehydrere langt ude i ørkenen?

Hvordan vedkommende er endt der, bliver sjældent opklaret, men tydeligt er det, at han kræmper hårdt for ikke at gå til i varmen og næsten kravler på alle fire med lasede pjalter og har daggammelt skæg og i langsomt tempo bevæger sig frem.

I horisonten spotter han så en diner eller kiosk, hvor der med lysskilte er lysende bogstaver, der roligt blinker i det fjerne og efterhånden har en fast rytme enten at blinke i eller stå knivskarpt.

Vedkommende får zoomet nærmere ind på, hvad han kan se, og motivet langt væk tager form: Det er et sted, hvor man kan slukke tørsten!

I hastigt tempo og pludselig fornyede kræfter iler han derhen og næsten kaster sig over steder – hvilket alligevel ville have ført skader med sig – bare for at opdage, at det var en luftspejling.

Håbet er slukket for vores helt. Men det var heldigt, at det bare var en opdigtet historie.

Hvorfor så denne fortælling som indledning?

Fordi det altid er lysskiltene i den her slags historier, som skal gøre det ud for, hvorfor man er sikker på, at man kan finde noget bestemt i den slags situationer.

Det er ikke bygningen, menneskerne eller manglen på samme – det er lysskiltet.

Sådan gør du jo også nogle gange i det daglige, når du i byen spejlder efter alt fra en barbershop til en bar. Specielt når det er mørkt, håber man lidt på, at disse lysskilte kan være det rette pejlemærke for en, når man skal guides i den rette retning.

Modsat flere facadeskilte, så kan man sætte dem her i hovedhøjde, da de kan hænge i et vindue og vende ud mod potentielle kunder.

Så får man ikke skiltet i hovedet. Man skal bare sørge for, at der ikke er for meget baglys, så man ikke blænder kunderne i butikken.