børnetandlæge

Vælg selv børnetandlæge til dit barn

Vælg selv børnetandlæge til dit barn

Tidligere ville dit barn altid være tilknyttet den tandlæge, som barnets skole hørte til. Fra 1. januar 2018 blev det dog muligt for dig som forælder også at vælge en privatpraktiserende børnetandlæge til dit barn. Dermed er det blevet muligt for dig for eksempel at vælge den tandlæge, som du selv går hos. Det kan være med til at gøre det nemmere for dig at få barnet med til tandlægen og kan samtidig gøre, at du føler dig mere sikker på, at barnet modtager en god behandling: Du kender jo tandlægen på forhånd. 

Leder du efter en god børnetandlæge i Bramming, kan du for eksempel se nærmere på tanddoctor.dk. De har stor erfaring med at behandle børn, og du kan derfor være sikker på, at dit barn bliver taget godt imod. For børn kan det være ekstra skræmmende at skulle til tandlægen, men hos tanddoctor.dk er de meget pædagogiske og sørger for, at det hele kommer til at foregå i barnets tempo. 

Når dit barn går i skoletandplejen i forbindelse med skolen, er det gratis for dem at bruge tilbuddet. Hvis du hellere vil have, at dit barn går hos en privatpraktiserende tandlæge, skal du selv betale for 35% af udgiften. Du kommer altså selv til at skulle dække en del af udgiften. 

Der kan være mange grunde til, at du hellere vil have, at dit barn bruger en privatpraktiserende tandlæge frem for den tandlæge, som kommunen stiller til rådighed. Måske har den privatpraktiserende tandlæge mulighed for at udføre et indgreb på en anden måde, end den kommunale tandpleje har. Det kan særligt være vigtigt, hvis det er arbejde på et af barnets blivende tænder, der skal udføres. I det tilfælde kan det være noget, som barnet skal leve med resten af livet, og derfor skal det selvfølgelig se godt ud.